/>

Mat og måltider i barnehagen

Foreldre og personal betaler inn 310 kroner per person per måned. Vi handler inn til lunsj klokken 1100, vi handler inn melk og frukt.    Lunsjen er hovedmåltidet, vi har vanlig pålegg og knekkebrød og brødskiver 3 dager i uka. En dag i uka er det grøt. Det varieres med egg,makrell, salami, ost osv.  Barnehagen er også en 5 om dagen barnehage, noe som betyr at vi serverer grønnsaker og eller frukt til måltidene i vår regi.  En dag i uken har vi et anderledes måltid, enten varmt eller kaldt. Det kan være tomatsuppe, ,fiskebollesuppe,  grønnsakswraps, omelett,lapskaus eller cowboymat.

En dag i uken setter vi fram bare fiskepålegg. Da har vi fiskekaker eller fiskepinner, i tillegg til kjente pålegg som makrell i tomat,kaviar, tunfisksalat og peppermakrell. 

Vann er tørstedrikk, og vi serverer ikke saft eller andre søte drikker i barnehagen.

Måltidene er viktige, både for å bli mette og fungere godt i hverdagen, men også sosialt.

Det er viktig at barn og voksne spiser sammen,-og det samme...

Nå lager vi også et enkelt måltid til barna kl 1345. De får velge mellom 3 pålegg, og de får en bit frukt eller grønnsak til.   Det er ikke nødvendig å ha med niste annet enn hvis vi skal på en litt krevende tur ( f.eks 30 barn  til gymsalen ), vi ber om det hvis dere må gjøre klar en niste.