Tussestua

Tussestua
Dette er småbarnsavdelingen vår. Til daglig er vi 9 barn og 3/4 voksne.

I år er hovedtema språk og vennskap, og vi har valgt å bruke Hakkebakkeskogen som utgangspunkt for å jobbe med dette. Det handler om skogens dyr,sekvenser av boken der mange konflikter, etiske spørsmål,  og følelser er med.Dyrene er gitt menneskelige egenskaper, så vi tror barna kan kjenne seg igjen i ulike situasjoner. 

Vi kommer til å ha samlinger der vi forteller med konkreter, vi kommer til å høre musikk og lydbok.  Hakkebakkeskogen vil også prege formingsaktivieteter og annet vi finner på dette året. Vi benytter oss også av biblioteket og vil låne aktuelle barnebøker, ikke bare om Hakkebakkeskogen. 

Vi er på tur ca. en gang i uken og vi har ofte grupper på formiddagen. 

Vi er også opptatt av at barna skal få medvirke og bli tatt hensyn til og lære seg at vi kan ta hensyn til andre fra de er ganske små.  Vi etterstreber rolige dager der det er tid for å sitte på fang og lese bøker. Vi er her i 8 timer, vi har god tid :)

Allerede i august tar vi oss ut i nærmiljøet og triller oss avgårde, vår filososfi er at små turer også er turer. Vi tenker på at det er mye som kan gjøres i friluft, så vi passer på å inkludere friluftsliv i barnehagens hverdagsliv .

Det gode måltid kan ikke undervurderes det heller.  Vi spiser lunsj sammen, synger før mat og takker for maten. Vi koser oss med ulike grønnsaker og ulike smaker. Fisk, kjøtt, grøt og egg står for eksempel på menyen.

.I tilllegg så tar vi små skritt mot selvstendighet. Vi øver på å klare selv, både å kle av oss,hente, be om, sette på plass.   Vi følger godt med barnegruppen, vi har høy tilstedeværelse hos de ansatte, noe som er viktig for trygghet og kontinuitet.

Det er Inger Oddveig, Torild, Lene,og Inger-Marie  som er sammen med de yngste.