Tussestua

Tussestua
Dette er småbarnsavdelingen vår. Til daglig er vi 11 barn og 4 voksen.
Her er det arbeid med fargene, proposjoner, gjentakelse av ord  og andre ting som vi jobber med igjennom året. Vi bruker  Snakkepakken året rundt som utgangspunkt for månedsplaner og aktiviteter. Vi har også et bevegelsesmatriell som heter sprell levende som vi jevnlig tar frem og danser til.

Vi er på tur ca. en gang i uken og vi har ofte grupper på formiddagen. 

Vi er også opptatt av at barna skal få medvirke og bli tatt hensyn til og lære seg at vi kan ta hensyn til andre fra de er ganske små.  Vi etterstreber rolige dager der det er tid for å sitte på fang og lese bøker. Vi er her i 8 timer, vi har god tid :)

Allerede i august tar vi oss ut i nærmiljøet og triller oss avgårde, vår filososfi er at små turer også er turer. Vi tenker på at det er mye som kan gjøres i friluft, så vi passer på å inkludere friluftsliv i barnehagens hverdagsliv .

Det gode måltid kan ikke undervurderes det heller.  Vi spiser lunsj sammen, synger før mat og takker for maten. Vi koser oss med ulike grønnsaker og ulike smaker. Fisk, kjøtt, grøt og egg står for eksempel på menyen.

Språk og bevegelse er hovedtema på liten avdeling også.I tilllegg så tar vi små skritt mot selvstendighet.   Vi følger godt med barnegruppen, vi har høy tilstedeværelse hos de ansatte, noe som er viktig for trygghet og kontinuitet.

Det er Inger Oddveig, Torild, Helene,og Inger-Marie  som er sammen med de yngste.