Matnyttig går mot slutten for denne gang.

I fem måneder har småbarnsavdelingen hatt fokus på mat og måltidsvaner. Vi har smakt 5 grønnsaker minst 12 ganger hver. Det har vært gulrot,broccoli,selleri, fennikel og kålrot. Vi har hatt en fiskerett hver uke, og en annen rett hvor fokusgrønnsaken er en del av begge rettene. Det har vært gøy, både voksne og barn har fått mer kunnskap om grønnsakene og det har vært mye god mat.Mange gode lukter på avdelingen og å bake rundstykker f.eks er veldig sosialt.

En del av Matnyttig har vært å informere foreldrene om hva vi holder på med. Her kommer en liten statusoppdatering.

 

Nå går dette arbeidet mot slutten, og det har vært både gøy, hyggelige måltider og spennende smaker.  Vi kan ikke vite om resultatet blir at disse 431 barna i Arendal kommune kommer til å spise mer grønnsaker hele livet, men det kan faktisk hende !  Når vi har smakt på grønnsakene på tirsdagene har vi opplevd at de aller fleste av barna har vært veldig positive og sier at de liker det. Vi ser også at rettene vi startet med først har blitt mere populære i perioden. I denne siste måneden har vi valgt å smake på kålrot og så har vi hentet frem lapskausen fra måned 1 og lakseretten fra måned  2. Sellerirotpureen er byttet med kokt kålrot. Barna koser seg med varmrettene.  Det vi også finner er at de barna som hadde en smal meny før prosjektet, de har det også etter prosjektet. Men flere barn har utvidet sitt repertoar av smaker og vi har sett en utvikling hos alle. De som liker mye fra før, de liker mer, og de som er skeptiske fra før, flytter seg litt med å like en eller to smaker mer enn før.